zondag 27 januari 2008

Evaluatie na IC Gentbrugge

Vooraf
Instelling van PC Brussel in netwerk : de andere portables in het netwerk waren wel zichtbaar, maar niet toegankelijk voor PC Brussel. In het netwerkcentrum was zichtbaar dat de PC ingesteld was op een gewone netwerkkaart (gevolg van de pogingen om thuis verbinding te maken met internet). Verbinding gemaakt met het draadloos netwerk "Scrabbleverb.". Daarna PC heropgestart en alles is OK.
Delen van bestanden in Vista (zie vorig artikel) : PC Amsterdam ingesteld en heropgestart. Andere PC's nog niet zo ingesteld.
PC Brussel en PC China :
  1. verbonden met wedstrijd en ledenlijst van PC Amsterdam
  2. ledenlijst gekopieerd naar de eigen C-schijf
  3. verbonden met ledenlijst op de C-schijf
Tijdens de wedstrijd
Afdrukken van maximumzet en nulscores vorige beurt : staat ingesteld op Samsung-printer. Telkens moet specifiek aangeduid worden om op de Brother af te drukken. Tijdens de pauze is de Samsung-printer verwijderd. Daarna wordt bij het afdrukken alleen een waarschuwing gegeven dat de Samsung-printer er niet is en dat op de standaardprinter zal afgedrukt worden. Voor de andere documenten komt het probleem niet voor omdat daar de standaardprinter ingesteld is. Dit moet nog verbeterd worden in Interclubjury.

Na de wedstrijd
Afdrukken van wedstrijdverslag : instelling van de pagina nog niet optimaal waardoor een tweede blanco blad afgedrukt wordt. Je kan natuurlijk specifiëren om alleen pagina 1 af te drukken. Met Access 2000 konden de instellingen aangepast worden. In Access 2007 kan dit (nog) niet : moet uitgezocht worden.

Afsluiten van de PC's : als alle programma's afgesloten zijn kan je met Alt+F4 het afsluitmenu krijgen. Deze stelt standaard de slaapstand voor. Als je tweemaal het pijltje naar beneden indrukt, kom je bij afsluiten en kan je op Enter drukken.

PC China : lijkt veel trager te werken dan PC Brussel. Deze indruk hadden we ook in Heist ?!

1 opmerking:

rita meurrens zei

Hallo Marc,
heb je verslag gelezen (op mijn nieuwe computer) Zover ben ik dus al.
Al bij al vond ik het toch vlot werken gisteren maar we hadden dan ook een goed team! Nu maar hopen dat weniet te veel fouten hebben gemaakt!
groetjes