zaterdag 28 februari 2009

Het netwerk opstellen

1. Plaats de router ongeveer centraal en schakel de stroom in.

2. Verbind elke computer met de router door middel van een netwerkkabel.

3. Schakel de draadloze verbinding van de portables uit : vooraan aan het toetsenbord is er een schakelaar die zo gezet moet worden zodat er vooraan een oranje lampje brandt. Als het lampje blauw is, staat de draadloze verbinding nog aan.

4. Voor de hoofdcomputer : Open de Windows Verkenner --> C:\Scrabble --> Interclubjury --> Interclubs : benoem de wedstrijd met een korte naam zonder speciale tekens. Bijvoorbeeld : Gent2009.

5. Voor de andere computers : Open de Windows Verkenner. Kijk als er een netwerkverbinding is die verwijst naar "Interclubs op ... (hoofdcomputer)".
Zoniet : ga naar "Netwerk" --> naam hoofdcomputer --> Interclubs : klik hierop met de rechter muisknop en kies voor "Netwerkverbinding maken" --> kies een vrije letter. Stel dat de netwerkverbinding S: heet, start dan Interclubjury op en zoek de wedstrijd op de S:-schijf.

6. Voor de computer waar de printer aan hangt : Start --> Configuratiescherm --> Printers : controleer of de lokale Brother-printer aangevinkt staat met het groene vinkje. Zoniet, klik met de rechter muisknop en kies "Als standaard zetten".

7. Kopieer de nieuwste ledenlijst in het mapje C:\Scrabble\Interclubjury van ALLE computers.

Geen opmerkingen: